Blandede Bolsjer i første runde holdskak

Vores tre hold har været i aktion for første gang i denne sæson og det blev til en vundet, en tabt og en uafgjort match. Specielt godt fra land kom vores andethold, der vandt 5½-2½ over Tønder i Mesterrækken.

Springeren 1 – Skanderborg 2 : 4-4

Efter en afbudsplaget sæson forrige år, var vi atter tilbage med et førstehold uden afbud. Da vores modstandere fra Skanderborg samtidig manglede et par spillere, var vi derfor på papiret klare favoritter i opgøret (rating-forventning omkring 5½-2½). Dagen startede da også planmæssigt og vi stod ganske fornuftigt på mange brætter.

I sidste instans skulle det dog kun blive til to gevinster. Der var klasseforskel på topbrættet hvor Attila bare så flere ting og langsomt kørte Jan Rode af brættet. Derudover tog vores unge talent Adrian sit gode momentum med til holdskak. Med sort i en Stonewall fik han gang i et godt angreb, der blev ført igennem på overbevisende vis.

Michael og Christian’s to remisser var der ikke så meget at sige til, mens både VIggo og Jens burde have fået mere ud af gode stillinger undervejs. Endelig havde Kim ikke en god dag og stod objektivt set mindre godt hele vejen igennem sit nederlag, mens Simun tabte på tid efter 39 træk i en stilling hvor det var svært at se om hans angreb ville gå igennem eller ej.

Sammenfattende er vi på tavlen, men kan ikke være helt tilfredse med resultatet. Du kan også læse et kampreferat på Skanderborgs hjemmeside

 

Springeren 2 – Tønder : 5½-2½

Samtidig med ovennævnte kamp spillede vores Andethold årets første match i Mester-rækken. Sidste sæson bød jo på overlevelse i rækken med lille margin, og med en trup uden de store forstærkninger regner vi nok med at det kan blive en hård sæson. Men som det fremgår bleve der ihvertifald lagt godt fra land med en sejr i første runde. Selvfølgelig hjalp det at Tønder kun dukkede op med folk nok til seks brætter så vi startede med en 2-0 forgave.

Men kampen skal jo alligevel spilles, og som det fremgår kom der flere points til ved gevinst til Hans, Dan og Kim mens Henrik spillede remis. Faktisk var vi oppe med 5½-½, men modstanden blev for hård på de sidste to brætter hvor Jan og Aage måtte ned. Men som sagt, et mere end godkendt resultat, som giver håb om at kunne spille med også i denne sæson.

Fredericia 4 -Springeren 3 : 3-1

Endelig var vores B-række hold bestående af Gunnar, Christian, Kim og Marianne en tur i Fredericia. Her var modstanderen gennemgående næsten 300 point højere ratet så der var lagt låg på optimismen. Det forhindrede selvfølgelig ikke vores helte i at kæmpe på alle brætter, og da røgen havde lagt sig havde Marianne sørme vundet en meriterende sejr mod Jon Thuesen.

Et nederlag, men vi er på tavlen med et hæderligt resultat. Tredieholdet er oversiddere i anden runde, og skal derfor først i kamp igen i December.

Kvalificeret igen!

For andet sæson i træk lykkedes det for Springeren at kvalificere et hold til landsfinalen i pokalskak, der i år afvikles i Skanderborg. Jan Rosenberg

Læs mere »

Springere til DM i Svendborg

Jan Rosenberg beretter: Årets største og vigtigste begivenhed i skakkalenderen – Danmarksmesterskabet i skak – blev igen afholdt i den dejlige havneby på Fyn, Svendborg.

Læs mere »

99 lynskakpartier

Tirsdag den 7/2 afviklede vi åbent Kolding mesterskab i Lynskak med 18 deltagere, der dystede over 11 runder. Som arrangerende klub var Springeren selvsagt godt

Læs mere »

Aage spiller i Skanderborg

Denne weekend er der over 100 deltagere tilmeldt Smuk Skak weekend EMT i Skanderborg. Springeren Kolding er repræsenteret af Aage Søndergaard, der efter at have

Læs mere »

Opvarmning

Med nærmest tropiske temperaturer udenfor, kunne man tro at der her refereres til vejr eller klima, men reelt er det optakten til den nye sæson

Læs mere »