Sondex Cup 2016, 4. runde
Sondex Cup 2016, 4. runde avatar

Før dagens runde førte IM Nikolas Lubbe gruppen udelt med 3/3 p, men skarpt forfulgt af GM Boris Chatalbashev på 2½.

I går skrev vi at gruppesejren var et anliggende mellem de to. Om det vækkede Allan Stig Rasmussen, ved jeg ikke, men Philidor-spilleren fik godt fat i bulgareren med tårnpar mod løberpar og vandt i 40 træk.

I et jævnbyrdigt parti med hvid mod Mikkel Antonsen måtte Nikolas Lubbe nøjes med remis. Slutspillet var springer mod løber og lige mange bønder, der dog var fordelt med overvægt på hver sin fløj. Til sidst var alle bønder væk og partiet remis.

Springerens Attila Gergacz kom endelig på tavlen da han med sort spillede remis mod Rasmus Skytte i 43 træk. Dermed får vi lige nøjagtig en finale mellem Lubbe og Chatalbashev, der har hhv. 3½ og 2½ point. Allan Stig Rasmussen nåede ganske vist også op på 2½ point, men kun ved sejre i sidste runde til Chatalbashev og Allan Stig vil tre spillere havne på 3½ point. Lubbe vinder udelt hvis han blot får et halvt.

 

I GM/IM-gruppe 2 delte Jens Ove Fries Nielsen og John Arni Nilssen føringen med 2 point hver.

JOFN skulle med hvid forsøge at bevare afstanden til Jacob Carstensen, som var nr. 3 med 1½. Tidligt i partiet fik den rutinerede IM temmelig ugalant placeret sin dronning i en uheldig position hvilket kostede en kvalitet. Jens Ove fortsatte spillet lidt, men kom sig aldrig, og i træk 20 opgav han. John Arni Nilssen havde med sort fornøjelsen af GM Thorsten Michael Haub og formåede at holde fast i det halve point og sin status som ubesejret.

I det sidste parti mellem FM Anders Livner og IM Martin Matthiesen kom sidstnævnte i svær tidnød og efter en fejl, truede der udækkelig mat på g7.

Dermed er stillingen inden sidste runde den uoverskuelige at Jacob Carstensen og John Arni Nilssen har hver 2½ point. De følges af Haub, Livner og Fries Nielsen med hver 2 point.

Hundeslagsmålet i sidste runde hedder Carstensen-Haub, Nilssen-Livner og Matthiesen-Fries Nielsen.