Terribilem Diem: 3.runde holdskak

Efter en helt fornuftig start i de første to runder af sæsonens holdturnering, kom vi ned på Jorden med en stribe på tre nederlag i tre matcher. Optakten var heller ikke den allerbedste for vores to bedste hold, der satte nye rekorder for antallet af afbud. Således manglede vi et halvt Førstehold og Andetholdet måtte på en langt tur til Gråsten med bare 5 brætter.

Undertegnede havde ansvaret for at samle spillere til disse to Søndagsopgør og det var ikke nemt. Det positive spin er at det var en god lejlighed til at snakke med noget nær samtlige medlemmer, det negative var for første gang i mands minde at stå i den kedelige situation at måtte stille op med flere tomme brætter. Håber meget det var en engangsforestilling.

Haderslev – Springeren: 5½-2½

Vi har lange traditioner for at spille meget tætte opgør mod vores sydlige naboer. Over de seneste 20 sæsoners divisionsturneringer er det samlet blevet til 11 opgør hvoraf 5 er endt uafgjort og de fleste øvrige er endt med små sejre, for eksempel da vi forrige år vandt 4½-3½. Med de mange afbud gik vi dog ikke ind til denne kamp med stor optimisme, men blev trods alt hjulpet af at Haderslev også var ramt af nogle afbud.

Først færdig var Bent, der på visit fra hjemmet i det franske var trådt til som fuldgod reserve. En remis med Sort var en tilfredsstillende start. Kort herefter gik et eller andet galt for Kim på andetbrættet og det var game over uden at vi kunne føle os snydt. To remisser til Adrian og Jens var som sådan også rimelige. Adrian pressede lidt på som Hvid på det øverste bræt men Jan Garbrecht holdt balancen. Jens kom klart bedst ud af åbningen og fik den mere aktive stilling, men i sidste instans var det svært at komme videre i en forholdsvis lukket stilling.

Mellemstillingen var altså 2½-1½ i hjemmeholdets favør, men vi kunne være optimistiske baseret på et par gode stillinger. Specielt Christian havde spillet ret overbevisende og stod til tyk gevinst, men lige omkring tidskontrollen overså han en taktisk finte der kostede materiale og partiet. Lidt af et slag i mellemgulvet. Karma blev dog bragt i balance igen da Jan kom tilbage fra en kedelig stilling mod det sønderjyske koryfæ Kai Bjørnskov, der overså noget og pludselig stod til tab. Så stod det 3½-2½ med de to nederste brætter ((Aage og Dan) tilbage.

Dan spillede efter 43 års medlemsskab for første gang med i Divisionturneringen. Han kom rigtig godt ud af åbningen men smed så en bonde for ingenting og gradvist stod det klart at partiet ville gå tabt. Derfor lå vores håb på Aage’s erfarne skuldre, men heldigvis så det meget fornuftigt ud for os. Desværre fik modstanderen en del modspil da Aage indkasserede materiale kort før tidskontrollen. Herefter var uglerne splittede omkring udfaldet. På skift lød meldingerne at nu vinder den ene eller den anden. Desværre lavede Aage den sidste fejl i den yderste time og så var resultatet et lidt skuffende nederlag på 5½-2½.

Dermed fejrer vi årsskiftet på en sjetteplads i en overordnet set ret jævnbyrdig gruppe. Vi har 4½ point op til førstepladsen (den tror ingen på) og 1 point til de kedelige nedrykningspladser (den tror vi heller ikke på). I næste runde gæstes vi af jumbo-placerede Varde Skakklub og der håber vi at kunne stille op i en mere normal opstilling således at vi kan lægge lidt luft til bunden af tabellen.

Gråsten – Springeren 2 : 7-1

Andetholdet var på en langt tur til Gråsten med bare to brætter til rådighed fra den normale holdopstilling. En svær opgave at være nede 0-3 før urene startes. Ratingmæssigt var vores helte også kastet for løverne, men overgik faktisk den forventede scoring da Hans vandt en meriterende sejr på topbrættet.

Som holdkaptajnen bemærkede var det et øv resultat, som gør at vi også her befinder os på 6.pladsen. Vi er a point med to hold nedenfor, men omvendt er det blot ½ point op til fjerdepladsen. Horsens ser ud til at kunne køre en oprykning hjem fra spids, godt hjulpet af at de øvrige hold ser ud til at slå hinanden på kryds og tværs.

Springeren 3 – Kolding 2 : ½-3½

Endelig var der også smæk til Tredieholdet, der i lokalopgøret mod et noget højere ratet Kolding 2 godt nok ydede kompetent modstand men i sidste instans kun samlede en remis. Endnu engang var det Marianne der imponerede og faktisk er det hende der indtil videre har samlet alle holdets point. Der er stadig tid til at ændre på dette i de to resterende runder…

Kvalificeret igen!

For andet sæson i træk lykkedes det for Springeren at kvalificere et hold til landsfinalen i pokalskak, der i år afvikles i Skanderborg. Jan Rosenberg

Læs mere »

Springere til DM i Svendborg

Jan Rosenberg beretter: Årets største og vigtigste begivenhed i skakkalenderen – Danmarksmesterskabet i skak – blev igen afholdt i den dejlige havneby på Fyn, Svendborg.

Læs mere »

99 lynskakpartier

Tirsdag den 7/2 afviklede vi åbent Kolding mesterskab i Lynskak med 18 deltagere, der dystede over 11 runder. Som arrangerende klub var Springeren selvsagt godt

Læs mere »

Aage spiller i Skanderborg

Denne weekend er der over 100 deltagere tilmeldt Smuk Skak weekend EMT i Skanderborg. Springeren Kolding er repræsenteret af Aage Søndergaard, der efter at have

Læs mere »

Opvarmning

Med nærmest tropiske temperaturer udenfor, kunne man tro at der her refereres til vejr eller klima, men reelt er det optakten til den nye sæson

Læs mere »