En ny skaksæson truer …

Om få uger byder vi velkommen til en ny skaksæson. Derfor er hjemmesiden blevet opdateret med information om aktiviteter mm. Blandt andet kan du finde sæsonprogrammet, som er præsenteret vha. en ny kalender-plugin. Efterhånden som vi får klarhed om forskellige holdkampe, Syd Grand Prix stævner mm, vil denne liste blive holdt opdateret. De seneste sæsoners kalender-tumult har gjort at der er behov for et lidt mere levende og fleksibelt setup end fil med sæsonprogrammet. Jeg håber at denne nye tilgang er til at forstå (ellers sig lige til).

Første klubaften er Tirsdag den 16/8, men allerede inden det er der et par muligheder for at varme op til sæsonen. Dels spiller vi en online lynturnering for medlemmer (på lichess.org/team/springeren). Det sker Tirsdag den 9/8. Og så er der den traditionelle gågadeskak på pladsen foran Rådhuset (Akseltorv), der finder sted Lørdag den 13/8. Vejrudsigten siger atter høj solskin og godt humør!

Samtidig er de følgende turneringer allerede oprettet i Dansk Skak Union’s turnerings-system og man kan altså allerede tilmelde sig disse:

Fra forsiden kan I desuden altid navigere via det menupunkt, der hedder Turnering for at finde et link til de ovennævnte turneringer. Samme sted finder I også link til resultater fra gamle turneringer.

Et helt særligt slag skal slås for Richardt Ebbesen Grand Prix. Det er et nyt tiltag for at skabe mere liv i klubben på nogle af de tirsdage, hvor der enten afvikles udsatte partier eller er holdkampsuge. Det er traditionen tro nogle ret stille aftener, med mindre vi har en hjemmekamp, men vi vil gerne sikre os at alle kan møde frem og få et godt spil skak. Derfor denne Grand Prix serie med een runde hver måned fra August til Maj. Turneringen afvikles med det format, der ofte betegnes som spil-når-du-vil, dvs. man kan deltage i enkelte runder eller i samtlige 10 styk alt efter temperament og skaksult. For at være med skal man enten tilmelde dig til formanden før den enkelte klubaften eller møde frem senest kl. 19:10, hvor runden lægges. Det hele er forklaret i invitationen (linket ovenfor).

Hvis I har det som Formanden, er det med stor optimisme at vi ser frem til det kommende skakår. VI ses snart…..

Kvalificeret igen!

For andet sæson i træk lykkedes det for Springeren at kvalificere et hold til landsfinalen i pokalskak, der i år afvikles i Skanderborg. Jan Rosenberg

Læs mere »

Springere til DM i Svendborg

Jan Rosenberg beretter: Årets største og vigtigste begivenhed i skakkalenderen – Danmarksmesterskabet i skak – blev igen afholdt i den dejlige havneby på Fyn, Svendborg.

Læs mere »

99 lynskakpartier

Tirsdag den 7/2 afviklede vi åbent Kolding mesterskab i Lynskak med 18 deltagere, der dystede over 11 runder. Som arrangerende klub var Springeren selvsagt godt

Læs mere »

Aage spiller i Skanderborg

Denne weekend er der over 100 deltagere tilmeldt Smuk Skak weekend EMT i Skanderborg. Springeren Kolding er repræsenteret af Aage Søndergaard, der efter at have

Læs mere »

Opvarmning

Med nærmest tropiske temperaturer udenfor, kunne man tro at der her refereres til vejr eller klima, men reelt er det optakten til den nye sæson

Læs mere »