5.runde Holdskak – det går op og ned i show business

Endnu en søndag med to holdkampe på hjemmebane. Førsteholdet havde besøg af topholdet fra Viby og var med tre reserver indstillet på at missionen var en form for overlevelse. Samtidig spillede Andetholdet bundopgør mod Fredericia 3, der er en af de hold vi kæmper mod om overlevelse i Mester-rækken.

Springeren – Viby: 3½-4½

En af de store forskelle på disse to hold i denne sæson er det man på arbejdsmarkedet kalder mødestabilitet. Viby mødte med fuldt holdkort og har kun brugt i alt 9 forskellige spillere til at besætte de otte brætter i sæsonens fem hidtidige runder. Til sammenligning stillede Springeren op med tre reserver og har i fem runder brugt hele 14 forskellige spillere. Ratingmæssigt var vores forventede score lidt under tre point, hvilket det skulle lykkes os at overgå.

På ottende-brættet var der førsteholds-debut til vores mangeårige kasserer Henrik Artmann. Henrik er jo hurtigskak specialist, og var da også først færdig med sit parti som sluttede med en fin remis. Jens spillede en rolig remis med de sorte i et parti, der ligesom aldrig kom ud af startblokkene. Nogenlunde samtidigt var også Christian færdig med remis som resultat efter et parti hvor han kom lidt underligt ud af åbningen men nemt stabiliserede. Alt i alt tre remisser uden store sværdslag, hvilket var et rigtigt godt udgangspunkt da Adrian samtidig var færdig med at rundbarbere sin 2100-mand. Du kan se det flotte parti bragt på Viby Skakklubs udmærkede hjemmeside.

Føring på 2½-1½ og resten af partierne så ret tilforladelige ud. Næste mand færdig var Kim Burnæs, der havde bidt sig fast i bordkanten og reddede et halvt point i et tårnslutspil efter at have stået mindre godt undervejs. Men så var medvinden også løjet af for en stund. Jan Rosenberg havde en tveægget stilling med modsatrettede rokader hvor Viby-mandens angreb pludselig virkede meget nemt. Kim Broksø spillede et sindsoprivende parti, hvor det var lykkedes ham at holde gryden i kog efter at have stået mistænksomt. Efter sigende missede han endda en stærk fortsættelse, der kunne have vendt resultatet i vores favør, men til sidst måtte han ned.

Nu var stillingen en 3-4 føring til vores gæster og tilbage sad Michael på topbrættet mod stærke Jens Olaf Svanholm Fogh. Efter at blive trykket ud af åbningen var der røget en bonde i svinget og senere nogle flere. Men med en heroisk indsats og en godt timet taktisk finte til sidst, lykkedes det i den femte time med få minutter på uret at redde remis på evigskak.

I stillingen nedenfor gik Michael med Sort efter en evigskak med 1… ,Tg3+ 2.Kh4,Tg4+ med pointen at hxg3 ikke kan spilles pga. Dh1#.

Forståeligt nok, men med lidt mere tid tilbage havde Michael måske set at Hvid rent faktisk er fortabt efter 2.Kh4,Dg1!! Enten ryger h2-bonden med mat, eller 3.h3 straffes med Rxh3+ med efterfølgende mat med dronningen enten fra h1 eller g3/g5. Hvid skak på e6 er kun en hævnskak, for efter Rg6 er Hvid stadig fanget i et matnet.

Vi slap altså med et minimalt nederlag på 3½-4½, hvilket vi godt kan acceptere på trods af at vi faldt tilbage et par placeringer i det tætte midterfelt. Næste runde skal vi til Vejle og spille mod Evans 2.

Springeren 2 – Fredericia 3: 5-3

De mange afbud slog som sædvanlig ekstra hårdt igennem på Andetholdet, som havde hele fire reserver med i opstillingen. Men det gør ikke noget når disse slår til med flotte resultater. Dagens mest imponerende gevinst var på øverste bræt hvor Dan havde den helt store machete med til brættet.

Derudover en meget meriterende sejr til Krabbenhøft på femtebrættet og gode solide sejre til Gunnar og Lars Peter. Trods en forventet score på under 3 point, blev det til en samlet sejr på 5-3. Det giver lidt luft i bundstriden, men med et svært slutprogram (næste runde venter det suveræne tophold fra Horsens) og en vis sandsynlighed for at der skal findes to nedrykkere , er faren stadig overhængende.

Invitation til Generalforsamling

Tirsdag den 4. Juni 2024 kl. 19:30 Springeren Kolding’s årlige generalforsamling på Munkevænget Skole (Blok H) med dagsorden ifølge vedtægterne: Forslag, der ønskes behandlet på

Læs mere »

En venskabelig start på det nye år

Årets første skakarrangement var en venskabsmatch med vores naboklubber fra Vojens, Haderslev og Kolding Skakklub. Deltagerantallet på 38 matchede ganske præcist antallet, der var med

Læs mere »

Winter is coming …

Den traditionelle Vinterturnering starter i næste uge. Formatet er traditionen tro inddeling i alle-mod-alle grupper bestående af 8 spillere (eventuelt Monrad system i nederste gruppe).

Læs mere »

Efterårsferien

I den kommende uge (Tirsdag den 17/10) er det skolernes efterårsferie, hvilket har følgende konsekvenser:

Læs mere »

Nye vedtægter mm.

Der er i al stilfærdighed sket et par opdateringer her på siden. Dels kan man nu, under “Om klubben” finde klubbens vedtægter, der blev opdateret

Læs mere »

Ny sæson truer …

Den nye skaksæson nærmer sig med første almindelige klubaften på Tirsdag den 15/8! Denne aften starter vi forsigtigt op med såkaldt Parskak. Som navnet antyder,

Læs mere »

Referat fra Generalforsamlingen 2023

Den årlige generalforsamling afvikledes Tirsdag den 6/6 med fremmøde af lidt over halvdelen af klubbens medlemmer. Samtidig markerede dette afslutningen på sæsonen 2022/23 samt starten

Læs mere »

Simultane kvaler

Seksten medlemmer, heriblandt fire af vores unge juniorer, tog udfordringen op mod IM Attila Gergacz da denne stillede op til simultan forrige Tirsdag. Trods cifrene

Læs mere »

SonFlow Cup 2023 (Dag 2)

Her kommer en sammenfatning af dagens begivenheder i Kolding, skrevet i fællesskab af Lars Peter Hansen og Jens I. Madsen 2.Runde Dagens tidlige runde bød

Læs mere »