Førsteholdet i solo-udbrud

Jan Rosenberg beretter:

Til den udsatte kamp mod Skanderborg 2 (Søndag den 6/2, red.) kunne vi for første gang i denne sæson stille med Attila på 1. brættet. Til gengæld manglede vi igen en del af de andre fra toppen. Så Karstensen, Simun og jeg, måtte igen træde til.

Attila fik ikke noget særligt mod Rode, men et par unøjagtigheder fra sidstnævnte blev på IM-vis straffet af Attila, og et godt point på tavlen. Heller ikke Michael kom specielt godt fra åbningen og tilbød Svane remis. Den slags plejer han jo at modtage. Men nej! Nå, men efter at Michael havde stabiliseret stillingen røg man alligevel fredspiben. Rix kom aldrig rigtigt ind i partiet mod Bjerre Senior, der trillede et sikkert positionelt point hjem til Skanderborg. Aage spillede en solid og god remis mod Kai Munk. Alt i alt 2-2 score på de øverste brætter.

Stald kom ind i en skæv åbning mod Colin Watson, men Jørgen fik spillet rigtigt fint i midtspillet og rullede modstanderen over i et flot angreb! Karstensen kørte det tunge skyts i stilling mod Qvist, og det så ud til at angrebet bragede igennem. Desværre fandt Christian ikke et afgørende hug og pludselig stod han klart til tab. Men med lidt tid på klokken, blev Qvist åbenbart nervøs og tilbød remis. En ren foræring – tak for det!

Simun fik en smuk stilling med sort og havde solid fordel, men modstanderen havde åbenbart et forsvar mod alle gevinstforsøg, så remis. Jeg gik hårdt til Nørgaard og satsede med et vovet bondetræk på at gøre det færdigt i en ruf. Hans konge overlevede, men jeg fik byttet af til et meget gunstigt slutspil. Lidt sløseri gjorde tingene knapt så klare, men da jeg var ved at indstille mig på remis, hoppede han i en fælde der kostede officer for bonde. Det var dog stadig meget tricky og jeg måtte spille på tillægstid i det meste af en time. Tilsidst fik jeg dog skubbet en bonde frem til gevinst – Puha!

Alt i alt en fin 5-3 sejr. Holdet har nu 5 gange ud af 5 scoret over den forventede score! Så kan man ikke forlange mere, og en stærk præstation med alle vores mange afbud in mente. Vi har nu lagt os klart i spidsen, men er også det eneste hold der har spillet samtlige runder. Vi må nok indse, at vi er en form for “oprykningsfare” 🙂 Barren er ihvertfald sat pænt højt for de andre hold.

Holdkamp Junior holdet

2. runde af 4. og 5. kreds C-stævne for juniorer blev holdt i Skakklubben Springeren. Vores C-hold var endnu engang suveræne og viste, at de

Læs mere »