SonFlow Cup – Verden roterer igen

I denne weekend vender den traditionsrige turnering om Kolding Bymesterskab tilbage efter to års Corona-pause. Det sker med de sædvanlige gode spilleforhold på Kolding Uddannelses Center, nyt sponsornavn (SonFlow har afløst DanPumps) men med samme bagmand, Aage Søndergaard Nielsen som selv spiller med i Mester 4. Der er 83 tilmeldte deltagere til årets udgave, hvilket er lidt færre end de 100 der senest deltog i 2019.

Turneringen er i år tilegnet den mangeårige formand og æresmedlem for Springeren Kolding, Richardt Ebbesen, der gik bort sidste år.  Det var ham der havde visionen om at skabe en årlig skakfest omkring Kolding Bymesterskab, med gode forhold for spillere på alle niveauer.  Efter velkomst ved Borgmester Knud Erik Langhoff fik vi et lille indblik om hvad det vil sige at være gift med en meget dedikeret skakspiller fra Richardt’s enke Lis Ravn Ebbesen.  

Borgmesteren (t.h.) følger intereseret et parti i Basis 9.

Der livetransmitteres fra de to øverste grupper med ny kommentator-duo bestående af brødreparret Fries Nielsen  (Jens Ove & Niels Jørgen).  Man kan følge samtlige runder via Dansk Skak Union’s – Twitch.  

I øverste gruppe skal der findes en ny vinder af pokalen. På papiret er GM Henrik Danielsen klar mesterskabsfavorit og han indledte turneringen med at 275 rating point ekstra i forhold til modstanderen Lars Hansen, SK1968.  Men Danielsen måtte sande at skak stadig er et svært spil, da han med sort kom galt afsted efter lidt kryptisk åbningsspil og måtte slippe en bonde for at lette presset. Tro mod sin stil havde Lars Hansen dog brugt rigeligt med tid og valgte derfor at styre mod remissen.  

Gruppens anden stormester GM Carsten Høi kom også galt afsted i sit parti mod IM Uffe V. Nielsen, men Høi bed tænderne sammen og endte med at redde kastanjerne ud af ilden i dagens suverænt længste parti. Vi må håbe at de to kombattanter ikke har brugt alle kræfterne på den omgang. Endelig blev det også til en remis mellem gruppens to unge løver: FM Victor Haarmark Nielsen, der for to uger sider vandt Kandidatklassen ved årets Påskestævne og FM Mikkel Manosri Jacobsen, som er kvalificeret til topgruppen ved at have vundet Mester 2 i forrige udgave af Kolding Bymesterskab.  Summa summarum altså tre remisser og alt er åbent i GM gruppen.

I den anden livetransmitterede gruppe, mødtes landets to bedste kvindelige spillere WIM Nina Høiberg og WFM Ellen Fredericia Nilssen -vistnok for første gang i et turneringsparti.  Det blev et af dagens længste partier men mundede til sidst ud i en remis i et uligefarvet løberslutspil.  I efteranalyserne lod det til at Nina måske havde misset en gevinstchance, men trods alt et resultat begge nok kan leve med. Gruppen føres af FM Jens Ramsdal, der stod for aftenens eneste gevinst mod Henning Lau Rasmussen fra Jetsmark.

Holdkamp Junior holdet

2. runde af 4. og 5. kreds C-stævne for juniorer blev holdt i Skakklubben Springeren. Vores C-hold var endnu engang suveræne og viste, at de

Læs mere »