Halvvejs med holdskakken – cremelinser og prygl

Fjerde runde af sæsonens holdturnering endte med een sejr og to nederlag for Springerens tre hold. Ingen af matcherne var deideret tætte. Her kommer en kort sammenfatning.

Springeren 1 – Varde 5½-2½

Efter en lidt smålunken start på sæsonen, senest et forsmædeligt nederlag mod Haderslev i December runden, var opgaven at komme tilbage på sporet og bringe nedrykning på afstand. Med den mission var det perfekt at vores gæster var et svækket bundhold fra Varde og at vi selv kunne stille med en rimelig stærk opstilling. Dog var vi også meget bevidste om, at Varde har et hold med masser af erfaring som ikke bare sådan lægger sig ned. Forrige sæson endte det tilsvarende opgør således 4-4 efter otte remisser, og det var vel at mærke ikke et aftalt resultat!

Skulle man beskrive vores indsats i denne runde med et stykke bagværk kunne det, jvf. resultaterne nedenfor være en cremelinse : hård i kanterne men blød i midten.

Jan og Simun vandt begge solide pligtsejre mod Varde’s reserver. På sjettebrættet vandt Jens en bonde efter ganske få træk men holdt så op med at spille og pludselig var han udsat for et voldeligt overgreb, der burde have kostet et nederlag. Heldigvis kunne Varde manden ikke helt gennemskue forviklingerne og der blev røget lidt heldig fredspibe. Christian’s remis var der vist ikke så meget at sige til, mens Kim undervejs nok vejrede morgenluft men ikke kunne holde den bonde han ellers en overgang så ud til at have tilranet sig.

På trediebrættet gik vores unge mand Adrian galt i nogle forviklinger og det var desværre ikke muligt at komme tilbage i kampen derefter. Endelig sikredes matchsejren med de to gevinster til Attila og Michael på topbrætterne, som var nogle af de sidste partier der afsluttedes. Jeg må sige at Michaels kølige udspilning af Poul Grydholt med en merbonde i et tårnslutspil var ret instruktivt, mens Attlia’s gevinst kom efter noget værre roderi hvor modstanderen overskred tiden efter cirka 30 træk. Undervejs stod Attila ret kriminelt men inden tiden røg havde han dog fået sat et par gode modhug ind.

Summa summarum en acceptabel sejr på 5½-2½, der bringer os op på 50% brætpoint og en midterplacering i en spædende række. Nsæte runde spilles kommende weekend, hvor vi får besøg af et formstærkt tophold fra Viby. Stillingen i 2.Division, Gruppe 3 ses her:

Springeren 2 – Stouby : 2-6

Andetholdet var oppe mod Stouby, der faktisk har et ret stærkt hold. Derfor var det ikke overraskende at resultatet blev et klart nederlag, efter fire remisser og fire nederlag. Henrik, Dan, Tommy of Lars scorede pointsene og særlig Tommy var uheldig med ikke at score det fulde point.

Holdet er nu placeret på en næstsidste plads (på bedre matchpoint) og skal i 5.runde op mod bundholdet Fredericia 3. Det bliver et spændende opgør, der kan komme til at få stor indflydelse på vores muligheder for at sikre endnu en sæson i Mester-rækken.

Esbjerg 3 – Springeren 3 : 3½-½

Nu er femtepladsen i B-gruppen sikret, kommenterede en af spillerne efter endnu et nederlag mod et stærkt hold. Endnu engang lykkedes det dog at komme på tavlen, denne gang var det Kim, der kom hjem med en remis. Med blot to brætpoint i tre holdkampe har der været meget modvind på cykelstien denne sæson, men “det gode humør kan man ikke tage fra os” meddeler spillerne.

En venskabelig start på det nye år

Årets første skakarrangement var en venskabsmatch med vores naboklubber fra Vojens, Haderslev og Kolding Skakklub. Deltagerantallet på 38 matchede ganske præcist antallet, der var med

Læs mere »

Winter is coming …

Den traditionelle Vinterturnering starter i næste uge. Formatet er traditionen tro inddeling i alle-mod-alle grupper bestående af 8 spillere (eventuelt Monrad system i nederste gruppe).

Læs mere »

Efterårsferien

I den kommende uge (Tirsdag den 17/10) er det skolernes efterårsferie, hvilket har følgende konsekvenser:

Læs mere »

Nye vedtægter mm.

Der er i al stilfærdighed sket et par opdateringer her på siden. Dels kan man nu, under “Om klubben” finde klubbens vedtægter, der blev opdateret

Læs mere »

Ny sæson truer …

Den nye skaksæson nærmer sig med første almindelige klubaften på Tirsdag den 15/8! Denne aften starter vi forsigtigt op med såkaldt Parskak. Som navnet antyder,

Læs mere »

Referat fra Generalforsamlingen 2023

Den årlige generalforsamling afvikledes Tirsdag den 6/6 med fremmøde af lidt over halvdelen af klubbens medlemmer. Samtidig markerede dette afslutningen på sæsonen 2022/23 samt starten

Læs mere »

Simultane kvaler

Seksten medlemmer, heriblandt fire af vores unge juniorer, tog udfordringen op mod IM Attila Gergacz da denne stillede op til simultan forrige Tirsdag. Trods cifrene

Læs mere »

SonFlow Cup 2023 (Dag 2)

Her kommer en sammenfatning af dagens begivenheder i Kolding, skrevet i fællesskab af Lars Peter Hansen og Jens I. Madsen 2.Runde Dagens tidlige runde bød

Læs mere »

Kvalificeret igen!

For andet sæson i træk lykkedes det for Springeren at kvalificere et hold til landsfinalen i pokalskak, der i år afvikles i Skanderborg. Jan Rosenberg

Læs mere »

Springere til DM i Svendborg

Jan Rosenberg beretter: Årets største og vigtigste begivenhed i skakkalenderen – Danmarksmesterskabet i skak – blev igen afholdt i den dejlige havneby på Fyn, Svendborg.

Læs mere »