Holdturneringen helt slut
Holdturneringen helt slut avatar

Efter 3. og. 4. holdets kampe tirsdag aften er holdturneringen 2016-17 nu slut. Jeg var selv med 4. holdet til afslutningsstævne i Esbjerg hvor vi skulle møde Fredericia 4. Betingelserne var at vi skulle vinde 4-0 og håbe at Nr. Snede gik helt ned i deres kamp mod Esbjerg 3. Hårde betingelser alt den stund at Fredericia er et hold på vores niveau, og Nr. Snede pelsede os 4-0 i første runde …

Anyway, kampen blev spillet, og vi tabte 1½-2½, mens Nr. Snede vandt 3-1. Teorierne forblev teorier.

Henrik Artmann spillede remis på bræt, 1 og Tommy vandt på bræt 2. Mit eget parti var en større holmgang. I en variant af Caro-Kann (Panov?) havde jeg fået en stilling hvor hvid havde både terrænfordel på dronningefløjen og et tårn på b6 der fyrede løs på min stakkels b-bonde og truede med at rykke på tværs på 6. række.

Så jeg angreb på kongefløjen med det jeg havde (løberen var bundet til c8 og holdt dermed a-tårnet ude af spillet). Alligevel fik jeg et tilstrækkeligt stærkt angreb (og frigjort de resterende officerer) til at der burde have været en remis hvis jeg ikke havde byttet forkert af. Under alle omstændigheder var slutspillet tabt, trods uligefarvede løbere.

Dermed endte vi på 13½ point for sæsonen mens Nr. Snede kvalificerede sig til videre spil med 17.

I A-rækkens gruppe 1 spillede 3. holdet 2-2 mod  Vojens, mens konkurrenterne fra Fredericia 3 vandt 4-0 over Alssund. Dermed blev det også en andenplads her 1 point efter Fredericia.

Springeren 5 havde allerede vundet Gruppe 2 i B-rækken, så sæsonen bød da på en enkelt førsteplads.

Vi prøver igen næste sæson.