Nogen gange er uafgjort en lille sejr

Søndag var vores to bedste hold på svære udebane opgaver i henholdsvis Fredericia og Esbjerg. Efter en første runde uden nogen afbud, var vi lidt mere ramt hvilket gjorde os til små underdogs i begge opgør. På den baggrund var det fuldt ud godkendt at begge hold kom hjem med 4-4 resultater.

Fredericia 2 – Springeren 2:

Afbud fra Attila, Viggo og Simun var nok til at favoritværdigheden i dette opgør var tippet mod det meget homogene andethold fra Fredericia, som var små rating favoritter på samtlige brætter. Vores samlede forventede score var således 5,09, men den slags statistiske betragtninger er jo ofte blevet gjort til skamme….

Michael, Jens og Aage stod for de tre gevinster. På førstebrættet fik Michael (efter eget udsagn) alt hvad han kunne drømme om allerede ud af åbningen. Det efterfølgende angreb kørtes hjem på overbevisende vis. Også Aages parti så på afstand fint ud. Undertegnede var derimod mere end ualmindeligt heldig med at vende en strategisk tabt position med et giftigt modhug i tidnøden. Med tre sekunder på uret tillod modstanderen mig at ofre Løber for to bønder, hvilket skabte et par ustoppelige fribønder.

På nabobrættet stod Christian også mindre godt, men det lykkedes ham at finde gode ressourcer og skabe modspil. Det helede mundede ud i et slutspil med uligefarvede løbere, der var uvindeligt for Fredericia-manden. Kim Burnæs var første mand færdig denne Søndag med en remis som resultat.

Næste runde i divisionen står der udekamp mod Haderslev på menuen.

Esbjerg 2 – Springeren 2:

Med et halvt hold fraværende, mestendels indkaldt som reserver på Førsteholdet, var der nok grund til at være lidt bekymret før denne runde. Heldigvis havde vores modstandere også flere afbud og vi var i stand til at styrke de nederste brætter med spillere fra vores meget kompetente Trediehold.

Henrik, der var kastet for løverne på topbrættet, var først færdig med remis som resultat. Også Hans sad på et lidt højere bræt end normalt, men fortsatte her de gode takter fra åbningsrunden med endnu en sejr. Der var remisser til Tommy og Søren, mens Lars Peter desværre måtte ned i sin først holdkamp efter tilbagevenden fra sydlige himmelstrøg.

Stillingen var altså lige med scoren 2½-2½ og tilbage sad tre repræsentanter fra vores B-række hold, som alle havde gået ind til opgaven med stor ydmyghed og et beskedent løfte om at “gøre deres bedste”. Herfra skal der lyde stor ros, for med sejr til Christian og slutteligt remis til Gunnar står Andetholdet med et flot 4-4 resultat stadig tilbage som ubesejrede. Ratingtallene gave en forventning på blot 2,37, så der var tale om en solid overpræstation

Første weekend i December skal holdet på langtur til Gråsten for at møde Mesterrækkens bundprop.

Holdkamp Junior holdet

2. runde af 4. og 5. kreds C-stævne for juniorer blev holdt i Skakklubben Springeren. Vores C-hold var endnu engang suveræne og viste, at de

Læs mere »