Sondex Cup 2015, 4. runde
Sondex Cup 2015, 4. runde avatar

I IM-gruppen var det Daniel Semcesens tur til med sort at blive udsat for Jens Ove Fries Nielsens kreative spil. Det viste sig at være en tand for meget for Skanderborgs svensker. Han blev tvunget til at afgive en kvalitet efter hvids b5 i træk 21, og efter Jens Ove fik stabiliseret sin stilling, kunne han afgøre med et effektfuldt angreb.

Den hidtil godt spillende Bjørn Møller Ochsner tabte med hvid mod Nikolaj Mikkelsen i et slutspil hvor hans tre merbønder viste sig for løse til at kunne opveje Mikkelsens løber.

Da det sidste parti mellem Rasmus Skytte og Jacob Vang Glud endte remis efter 26 træk, deler sidstnævnte nu førstepladsen med Bjørn Møller Ochsner og Nikolaj Mikkelsen på 2,5 point. På fjerdepladsen følger Jens Ove Fries Nielsen på 2. Kampene i sidst runde hedder Vang Glud-Fries Nielsen, Semcesen-Ochsner og Mikkelsen-Skytte – en sammensætning der gør det muligt for alle fire at vinde.

I Mester 1 spillede den førende Igor Teplyi remis mod Jakob Aabling-Thomsen, som dermed kom på tavlen efter tre nuller. Igor havde initiativet, men sorts forsvar var solidt nok til det halve point. Martin Matthiesen fik hurtigt en stærk stilling med sort mod Halvard Hagesæther, og formåede at omsætte den til et helt point efter 30 træk, herunder med en fin afslutning.

Lars Hansen fik med hvid en god stilling mod Attila Gergacz og førte sågar med en kvalitet, men hans tidsforbrug blev igen afgørende, og et ikke optimalt forsvar gjorde muligt for Attila at afgøre med en elegant matsætning. Inden 5. runde fører Igor Teplyi med 3,5 point foran Martin Matthiesen og Attila Gergacz som begge har 3. Teplyi og Matthiesen mødes indbyrdes, mens Attila har hvid Halvard Hagesæther.