Springeren 5 – Fredericia 6
Springeren 5 – Fredericia 6 avatar

I B-rækkens gruppe 3 mødte vi hjemme Fredericia 6 og partierne blev afsluttet oppefra og ned.

Jeg havde læst et sted at førstebrættets opgave var at holde remis mod modstanderens stærkeste spiller, og det er lykkedes i mine begge kampe på femteholdet. At det første parti så burde være vundet, glemmer vi lige …

I tirsdagens parti var remis dog et rimeligt udfald. Ganske vist havde jeg lige givet modstanderen en dobbeltbonde, men jeg vurdere at han havde et modspil der gjorde en (meget) eventuel gevinstførelse til en omstændelig affære, så jeg tog imod et remistilbud.
Partiet var et af dem hvor man føler man har udført langt flere træk end der er noteret på formularen. Men hvis accept af et remistilbud er et træk, spillede vi kun 22.

På bræt 2 blev det også til remis til Gert Hansen, mens Per Møller Jensen på bræt 3 havde rigelig tid til at vinde på et tidspunkt hvor modstanderen nærmede sig de sidste 5 minutter.

Endelig havde Søren T. Jensen på bræt 4 et “skævt” slutspil med 2 tårne og 3 bønder mod 2 tårne, løber og bonde. Bønderne stod på hver sin fløj. Da Torben havde begge tårne på modstanderens 7 række og en aktiv konge, burde der nok have været mindst et halvt point (mener jeg så en evig skak), men et par fejlvurderinger førte til tab.

Så 2-2, og vi har nu 9½ point for fire kampe.